Om deckarbibblon

IMG_E2280
Charlie sheltie och jag

Här bloggas om deckare, polisromaner, thrillers, ja, det mesta inom spänningsgenren.

All läsning är spännande på något sätt. Jag väljer själv vad jag vill läsa. Det kan vara nyutgivet eller  äldre böcker. Det mesta från nobelpristagare till nya feelgood-romaner. Högt och lågt. Vitt och brett. Är det inte fängslande från start eller för dåligt läggs boken åt sidan.

Deckarbibblon är bibliotekarie ”på riktigt”. Jag bloggar personligt om böcker jag har läst, ska läsa och läser nu. Jag är fostrad i pusseldeckartradition, socialrealistiska intriger och gillar tydliga samt trovärdiga personporträtt. Jag är anglofil! Det märks väl i mina val.

Bloggar också om bra tv-serier. Tv-serier får gärna vara från Storbritannien, men de ska vara sevärda oavsett ursprung.

Gemensam nämnare för bloggen är att det är personligt. Ibland kommer tankar i vardagen. Utflykter med kamera och hund.

Ett tag hade jag två bloggar. Det blev för mycket. Nu finns allt från den bloggen samlat här under deckarbibblon.com. Ett bredare val av boktyckande från mig. Väl bekomme!

 

2 reaktioner på ”Om deckarbibblon

 1. Hej!
  Jag tycket Vår egen lilla hemlighet är bra, men har svårt för misshandel och sexuellt våld i böcker, därför slutade jag läsa efter 70 sidor.
  Jag gillar också böcker som utspelar sig i Storbritannien. Jag har slutat läsa Elizabeth Georges böcker om kommisarie Lynley pga för många sidor. De första var på ca 300-400 sidor. Nu är de upp till 700. De amerikanska deckarförfattarna jag gillar är Michael Connelly och Harlan Coben.
  Var i Sverige bor du? Jag bor i sydvästra Storstockholm.
  Kan man prenumerera på din blogg?
  M V H
  Kerstin
  Jag finns också på Facebook

  Gilla

  1. Jag bor i sydöstra hörnet, Karlskrona. Väldigt offside. Håller med helt vad gäller misshandel och övergrepp. Man kan undra varför många nya kvinnliga spänningsförfattare fortsätter med att mörda kvinnor i bok efter bok. Det hjälper inte att polisen är kvinna… Läs Belinda Bauer om du inte har gjort det. Bäst i vår har Tove Ditlevsens Gift varit. Lagom med sidor (under 200!).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s