Tv

Härligt med långa helger. Ägnat mig mycket åt tv-tittande (!). Avverkat fyra säsonger ”Scott&Bailey”. En serie som jag av någon anledning inte kollat på tidigare. Riktigt bra. Bra mix av polisarbete och polisernas privatliv. Kriminalfallen avverkas snabbt och smidigt. Man lär känna karaktärerna lagom mycket.

Sen är ju handlingen koncentrerad kring kvinnor i ledande roller. Ovanligt och bra.

Scott & Bailey på svt play

Något helt annat är ”En engelsk skandal”. Hur härligt är det inte med engelskt drama i toppklass. Allt är så brittiskt som det kan bli. Parlamentsledamöter som håller varandra om ryggen, smyger och smusslar och talar nästan i kod. Den sanningsägande och utnyttjade Norman blir helt utmanövrerad. En uppvisning i klass och privilegier för några få medan det för andra är mycket svårt, nästan omöjligt att slå hål i den väggen. Se den!

En engelsk skandal på svt play