Änkan

”Änkan” av Fiona Barton  är ett boktips som jag snappat upp från instagram, nån bloggare eller Facebook. I vilket fall den har funnits på ”att-läsa-listan” ett tag. Det blev spännande sommarläsning.omslagsbild

Bella är en liten blond, söt flicka på 2 år. En dag försvinner hon. Ena stunden är hon ute och leker i nästa är hon borta. Ett stort sökpådrag drar igång. Polisen misstänker det värsta; att någon pedofil har kidnappat henne.

Änkan är Jean Taylor vars man Glen anklagas för brottet men frias i rätten. När maken är död är Jean fri att berätta hemligheten. Eller? Vet hon något? Var Glen den skyldige?Hon har hela tiden orubbligt stått vid makens sida utan att avslöja något. Hållit med och tigit om detaljer.

Ur flera perspektiv skildras hur drevet går. Polisen som kartlägger och samlar bevis i jakten på Bellas kidnappare. Pressen som följer fallet och jagar både Jean och Glen. Jean som plötsligt ser sin man utmålas som ett monster på löpsedlar. Hur ytan krackelerar.

Spännande thriller med gåtan med Bellas försvinnande som en hård nöt som inte vill knäckas.