Allt att förlora

IMG_2491Sabine Durrant leder in läsaren på villovägar i ”Allt att förlora”. Länge tror jag att jag har löst mordgåtan. Men lika skickligt som mördaren förleder omgivningen förleds läsaren.

Gaby Mortimer är programledare i ett morron-tv-program. Jobbet är viktigt. Unga, snygga och karriärhungriga kvinnor står på kö och nafsar ständigt i hälarna. Varje morron är en jakt för att vara på plats i tid.

På ytan är hon sinnebilden av ett perfekt liv. Lyckligt äktenskap, båda med lyckade karriärer, gott om pengar, fint hus och barnflicka till dottern.

En tidig morgon under joggingturen upptäcker Gaby en död kvinna. Till en början ser det ut att vara ett rån som gått snett. Men polisen hittar detaljer och indicier som pekar mot Gaby.

Gabys liv slås i bitar. Hon gör allt hon kan för att bedyra sin oskuld men i omgivningens ögon är hon redan dömd. Ur texten: ”Det spelade alltså ingen roll om jag hade gjort det eller inte. Jag var fast. Jag hade hamnat i en process, parallell med mitt… forts. på bild.IMG_2492

Tillsammans med en frilansjournalist startar hon en egen utredning för att rentvå sitt namn. Under deras grävande dyker obekväma detaljer upp som inte leder i den önskade riktningen…

Bäst är skildringen av Gaby. Hur hon spelar teater och håller uppe fasaden av det perfekta livet. Allt medan sprickorna växer sig större och större.

Klart läsvärd spänning med en upplösning som överraskade mig.