Nyheter 2017

IMG_1125

Flynn Berry: Sargad. Thriller om hur tillvaron dramatiskt förändras när Nora finner sin syster brutalt mördad. Om systerskap och hemligheter. Debutant som ges ut av LB förlag. Nominerad till bäst översatta kriminalroman 2017 av Svenska deckarakademien.

Nyheter ur Bokfabrikens utgivning under 2017:

Mats Ahlstedt: Den sista vilan. Thriller. Prostituerade kvinnor mördas och stympas, spåren leder till en sekt av djävulsdyrkare som ägnar sig åt människooffer. Fatima Wallinder leder spaningsgruppen som jobbar med fallet.

Christoffer Holst: För oss är natten ljus. Feelgood om hur Oliver reser till USA med sin dysfunktionella familj för att begrava farfar. Strandade i New York på grund av flygstrejk sätt saker på sin spets.

Kamilla Öresvärd: Jägaren. Kriminalroman. Julia hittar sin syster mördad. För  kommissarie Stina Seger och hennes grupp blir det en katt och råtta-jakt för att fånga gärningsmannen.

Olséni & Hansen: Ester Karlsson med K. Feelgoodig pusseldeckare med den till synes timida Ester Karlsson i huvudrollen. Under ytan döljer sig en rak och ärlig dam med massor av skinn på näsan. En ”miss Marple” i Lund som nästlar sig in hos polis och grannar för att lösa mordgåtan i bostadsrättsföreningen.

Eli Åhman Owetz: Anna-Lisas val. Nostalgisk feelgood om antikhandlaren Anna-Lisa som  dras mellan två olika män. Humoristisk berättelse med värme om livets olika beslut.

Thomas Rydahl: De saknade. Spänningsroman med antihjälten Erhard, en man som tänker på sig själv som en loser. Tänk, ”avdelning Q” av Jussi Adler -Olsen. Uppföljare till den lovordade debuten ”Eremiten”.

David Baldacchi: Landsförrädaren. Actionthriller med FBI:s utredare John Puller.

Anne-Marie Schjetlein: Döden ingen ser. Västkusten och Halmstadsidyllen Tylösand sätts på spänningskartan med tredje boken om kirurgen Andreas Nylund. Mordgåta mixas med krisen i sjukvården. Relationer och livsöden i aktuell belysning.