Krimspelet – 400 fängslande frågor och svar om deckare

Något att testa!

Johannas Deckarhörna


Krimspelet är ett av spelen i serien Spela mera! från Nicotext och är ett sällskapsspel som passar perfekt för alla deckarnördar. Här ryms frågor om böcker, film och tv-serier – såväl klassiker som helt nya.

Spelet kräver minst två spelare och lämpar sig för den som är 15 år och uppåt och kan sina kriminalserier. Sällskapet bestämmer själva vem som är mest kriminell, och den får också börja. Frågan läses upp av den som är näst på tur, och sedan kommer även en följdfråga. Rätt svar ger poäng, och så fortsätter man medsols. Fullständiga regler medföljer spelet. Först till 15 poäng vinner, och spelet tar 20-30 minuter eller mer, beroende på hur många deltagare man är.

Krimspelet bjuder på många frågor om karaktärer och serier, och jag är imponerad av bredden. Oavsett vilken typ eller genre bland deckare man föredrar så kommer det en fråga för alla. Det känns också…

View original post 131 fler ord