Tematrio: poetiska, långa titlar

Veckans tematrio hos Lyrans noblesser gäller tre böcker med långa, poetiska titlar.

  1. De kommer att drunkna i sina mödrars tårar” av Johannes Anyuru. Boken fick årets (2017) Augustpris och den har länge stått på min måste-läsa-lista. Titeln är fantastiskt bra. Väcker nyfikenhet samtidigt som den har en sorgsen ton.
  2. Som vi älskade varandra” av Anders Paulrud. Boken handlar om ett kompisgäng i Karlskrona som blir vuxna i början av 1980-talet. Några i gruppen förälskar sig och bildar par men gänget fortsätter ändå att hålla ihop och fira midsommar i barndomsstaden. Åren går men så en sommar är allt förändrat. Vännernas liv spretar åt olika håll.
  3. Kom och hälsa på mig om tusen år” av Bodil Malmsten. Orden ska komma ifrån den ryske poeten Majakovskij skriver Bodil. Jag vet inte hur det är med den saken men en bra titel är det. Detta är en av Bodil Malmstens loggböcker. Det är alltid uppfriskande att läsa Bodil Malmsten. Hon gör poesi av vardagsbetraktelser i loggböckerna. Cancer drabbade Anders Paulrud och Bodil Malmsten och båda är borta.

tematrio


2 reaktioner på ”Tematrio: poetiska, långa titlar

Kommentarer är stängda.