Veckoutmaning 43 med Kulturkollo

Kulturkollos veckoutmaning: ”Vilket fiktivt verk skulle du vilja flytta in i? Varför? Är det en film, en låt, ett konstverk, en roman eller kanske en TV-serie?”

Flytta in i, som ett slags fantasi eller tidsresa. Kanske t o m eskapism. Allt som håller nuet på avstånd är väl något slags eskapism? Antar jag.

För egen del då. Har jag några fantasier?

En fantasi är väldigt tydlig och har levt vid min sida i många, många år. Jag tror/önskar nämligen att jag har varit en del av aristokratin i England. När det var som bäst, innan krigen. Jag har inga problem med att se mig själv iklädd snygg trädgårdshatt gå på en välkrattad trädgårdsgång och knipsa långskaftade rosor utanför ett mansion. Sedan arrangerar jag rosorna vackert i en jätteurna i en jättevestibul med släktporträtt och dubbla trappor upp till våning två.  Allt trä är vackert polerat.

Vid vackert väder intas eftermiddagens te i trädgården i sällskap med gäster. Allt jag behöver göra är att konversera och roa mina gäster. Sval, vältalad, vacker och bildad.

Mycket Downton Abbey alltså! Mixat med flertalet böcker, filmer och tv-serier genom åren.

Men bara på låssas alltså!

 

 


5 reaktioner på ”Veckoutmaning 43 med Kulturkollo

  1. Jomen, visste man att man hörde till överklassen så vore tiden säkert fantastisk. Jag älskar kläderna och miljöerna!

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.