Söndagens smakbit

De här söndagssmakbitarna är ett trevligt sätt att presentera böcker på. Jag letar mig lika gärna bakåt i min läsning som framåt med nyheter. Det finns ändå ingen människa som kan ta sig igenom alla berättelser som människor vill berätta och nå ut med. Desto viktigare då att läsa det man tycker om. Ett av Deckarbibblons ”facts of life”.

Denna söndag pushar jag för Janet Frame. En nyzeeländsk författare som räddades undan lobotomi eftersom hennes läkare läste i tidningen om att hennes debutbok (1951) hade vunnit ett litteraturpris. Janet Frame tillbringade åtta år av sin ungdom på mentalsjukhus. ”Ansikten i vattnet” är en hemsk och avslöjande berättelse om 1940-talets mentalsjukvård.

Fler smakbitar här: Flykten från verkligheten


14 reaktioner på ”Söndagens smakbit

  1. Jag har en bok av författaren i hyllan som innehåller två titlar varav den ena är denna. Dragit/drar lite på läsningen då den verkar hemsk, men det är nog intressant läsning. Någon gång blir det kanske av….

    Gilla

  2. Det tror jeg ikke jeg hadde klart å lese. Men det er også fordi en i min familie ble lobotomert og tilbrakte alle årene fra ca 1940 til hun døde på et slikt sykehus. Jeg kunne ikke klare å lese om det vonde hun ble utsatt for.
    Ha en riktig fin søndagskveld!

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.