Tematrio – Grannar

Jag skulle kunna skriva en egen skräckthriller om grannarna på den gata som jag flyttade till för ca 1,5 år sedan. Utan att överdriva.

Lyrans noblesser efterfrågade tre böcker om/med grannar. Sent omsider har jag fått tid att skriva klart mitt inlägg till tematrio om grannar.

Henning Mankell: Svenska gummistövlar

gumistövlar

”Svenska gummistövlar” är en fristående fortsättning på ”Italienska skor”. Fredrik Wedin är huvudperson i båda böckerna. Fredrik bor isolerat på en skärgårdsö. Han är pensionerad läkare och ägnar stor del av sin tid till att fundera över sitt liv och åldrandet. Han är en ganska vresig och ilsken typ numera. Närmaste granne heter Jansson. Jansson uppsöker Fredrik emellanåt för diverse krämpor. Boken börjar med att Fredriks stuga står i lågor. Därefter följer andra märkliga bränder på öar runt omkring. På de sista sidorna uppdagas något om Jansson som får något att rämna inom Fredrik.

Alex Marwood: Granne med döden

grannedödenEtt sjabbigt hyreshus i södra London. Samtliga hyresgäster har något att dölja. Cher är på rymmen. Collette gömmer sig för sin chef. Vesta är den som känner till allt och alla. En natt händer något fruktansvärt som tvingar de sex hyresgästerna att ingå i en allians. En av dem har ett udda, väl dolt tidsfördriv. Mord.

 

barnbullerbyn

Astrid Lindgren: Barnen i Bullerbyn

Den optimala berättelsen om grannar? Behövs närmare beskrivning? I tre småländska gårdar bredvid varandra bor barnen Britta, Anna, Lisa, Lasse, Bosse och Olle med lillasystern Kerstin. Norrgården, Mellangården och Sörgården.


2 reaktioner på ”Tematrio – Grannar

Kommentarer är stängda.