Lady Diana

Som den eftersläntrare jag är tar jag tillfället i akt så här några dagar senare. Den 31 aug var det 20 år sedan prinsessan Diana omkom i en bilolycka. Sörjd och älskad av många, många.

Diana som gifte sig med prins Charles och blev olycklig. Hon hade t o m mage att ta ut skilsmässa. Ytan på det brittiska kungahuset krackelerade rejält. Därinne anade man inte hur älskad och populär Lady Di var. Inte bara i Storbritannien.

Hon var sin tids stilikon. Spred kärlek och värme. Idag gäller andra förebilder och ikoner. Jag minns henne och bröllopet mycket väl. Trots allt skiljer det bara 3 år mellan oss. Hon hade en stickad tröja mönstrad med får. Stickmönstret fanns i varenda veckotidning! Nä, den tröjan tyckte jag var ful. Men frisyren. Det var många som hade varianter på Dianas frisyr. Även jag när jag tänker efter. Hm.

IMG_1061

Jag blev påmind om biografin som jag har stående i bokhyllan. ”Diana – biografin” av Tina Brown från 2007. Biografin ger en inblick i den engelska överklassens liv. Överklassen som klamrar sig fast vid svunna tider med gammeldags koder om hur tillvaron ska se ut.

Boken baseras på intervjuer med 250 olika personer bland annat. Boktips för den aristokrati-intresserade.