Trädgård

Trädgården var bara en stor misskött gräsmatta från början, ca var ettochetthalvt år sen.  Det fanns två deppade trollhasselbuskar. De har piggat på sig med lite omsorg. I år finns t o m hasselnötter på G.

Rabattexperiment från 2016 blev en välfylld fanfar av färg och blomster. Nunneört, flocknäva, veronica, luktärt, ringblommor, dahlior….

Rabattexperiment 2017 är grundat. En rosrundel. The fairy, fresia (ros), chippendale, två mindre vita buskrosor samt en röd. Salvia, lavendel, alunrot och några vita aster. Om det slår väl ut vet jag först nästa sommar.

Helst vill jag ha blomsterprakt i varenda vrå. Det blir dock inget mer planterande denna säsong.


4 reaktioner på ”Trädgård

  1. Så fint! Jag har också sådana drömmar, men på grund av stora lönnar med rötter som letar sig in i rabatterna är det svårt att få någon skjuts på växterna. All näring och vatten sugs upp av träden. Men jag ger inte upp 😉 I år startade jag två projekt; en odlingslåda och som du en rundel med bland annat rosor. I odlingslådan blandade jag i brunnen hästgödsel, vilket blev för mycket så att kanterna på växternas blad blivit bruna och torkat ihop på grund av övergödning… Rundeln med rosor, lavendel och luktärter i mitten verkar trivas, men den är där lönnarnas rötter letar sig in, så för att få växterna att överleva måste jag nog både gödsla och vattna mycket. Det är inte så enkelt med trädgård som man kan tro när man ser fina bilder, men roligt är det 🙂

    Gilla

Kommentarer är stängda.