Kvinna inför rätta

Just nu finns en bra brittisk thriller på Tv4play. Fyra lagom långa avsnitt. Jag klarade av dem på ett par dagar.

kvinna rätta

Thrillern heter ”Kvinna inför rätta” (Apple Tree yard). Yvonne är forskare i genetik. Det händer att hon kallas till Parlamentet för att tala om forskningen. Efter en föreläsning där tar en mörk främmande man kontakt med henne. Han förklarar att han arbetar med säkerheten i Parlamentet. Det finns en omedelbar attraktion dem emellan.

En serie hemliga möten tar sin början.

Briljant engelskt skådespeleri. Emily Watson är perfekt som Yvonne; en snygg, intelligent, medelålders kvinna. Mark Bonnar gör maken Gary och matchar Emily Watson förträffligt. Deras äktenskap rullar på. Yvonne misstänker att Gary har en affär med sin forskarassistent och på så sätt rättfärdigar hon sitt eget smusslande.

Serien är baserad på boken med samma titel av Louise Doughty. En bästsäljare i Storbritannien. Jag har inte läst den. Tv-serien rekommenderas.


3 reaktioner på ”Kvinna inför rätta

Kommentarer är stängda.