TV

TV-serien ”Broadchurch” finns i tre säsonger och är väl värd att se. Det är en polisserie som handlar mer om människors beteenden än om kartläggning av dödsfall. Den senaste säsongen har nyligen visats på TV4. Säsongerna finns på Netflix t ex.Broadchurch

Serien utspelar sig i ett mindre kustsamhälle. De två kriminalpoliserna Ellie Miller och Alec Hardy är huvudpersoner. De konkurrerar om samma jobb men Ellie drar det kortaste strået och får Alec som chef. Tillsammans utgör de ett bra men taggigt team.

De två första säsongerna handlar om ett mord på en pojke. Staden är liten och mordet berör alla. Samtidigt snärjer sig misstankarna kring en snäv grupp invånare. Någon i samhället är en mördare och personen finns närmare än vad Miller anar.

Säsong tre, som jag anser vara bäst, handlar om en våldtäkt. Det som är bra och annorlunda är att perspektivet är brottsoffrets. Det är en helt vanlig, medelålders kvinna. Hon skäms för det som hänt och är inte helt samarbetsvillig. Skvallret sprider sig snabbt.

Miller och Hardy tar fallet på stort allvar. Det är detta som är bra. Polisens hantering. Den skuldtyngda kvinnan. Hur människor hakar i varandra i små samhällen. Vänner tar avstånd. Andra visar sitt engagemang.

 


En reaktion på ”TV

Kommentarer är stängda.