Ung kvinna saknad

Återigen en bok där författaren slarvar bort intrigen. Claire Douglas är ett nytt namn för mig. ”Ung kvinna saknad” är hennes andra bok. IMG_1925

Omslaget har många citat med positiva reaktioner från olika tidningar och magasin. Jag kanske missar något…

Sophie försvann för 18 år sedan och handlingen börjar med att kvarlevorna efter en kropp har spolats upp på stranden. Hennes gamla bästis Francesca nu en 39-årig yrkeskvinna återvänder till kuststaden där allt hände.

Det antyds att Sophies försvinnande är en del av ett större mysterium och andra dödsfall. Något Franscesca anar och tror att andra vet något om som var med då för 18 år sen.

Berättarperspektivet växlar mellan Sophie då för 18 år sen och Franscesca i nuet. Handlingen rör sig alltså i två tidsplan.

Jag tycker att det blir lite rörigt med olika berättare och att hålla isär den yngre och äldre Franscesca. Sen drar man många växlar på att kvarlevorna är Sophies innan det ens är fastställt. Jag slutade läsa en bit in och då lyste ännu polisen och en ev utredning med sin frånvaro.

Språket är mycket nära romantisk litteratur typ Harlekin, Vita serien och annat mer lättviktigt. Det finns en ungdomlig air över handlingen och yngre läsare kan säkert känna sig bekanta med tiden kring 1997.

”Not my cup of tea” med andra ord. Kanske någon annans.


4 reaktioner på ”Ung kvinna saknad

Kommentarer är stängda.