Austinrosor in my little rosengarden

Inspirerande

Seniorvinklat

I min trädgårdstäppa har jag planterat  Austinrosor. Lady Sharlotte och Lenader – 3 ex av vardera. De är inköpta on line från  Flora Linnea i Helsingborg.

Den kände engelsmannen David Austin (f 1926-) har odlat fram de mest bedårande rosor. Han korsade gammaldags buskrosor med moderna rabattrosor. Det mest fantastiska med hans ljuvligt doftande charmiga rosor är att de blommar om hela sommaren. Austin har lanserat över 200 sorter. Austinrosorna är härdigare, friskare och mer motståndskraftiga än de flesta andra moderna rabattrosor.

De flesta sorterna lär gå utmärkt att odla i kruka (ja vi får väl se!?) om den är minst 35-40 cm och med lecakulor i botten. De kräver dock minst sex timmar sol om dagen, jättemycket vatten och gödning behövs för att de skall remontera.

Austins rossorter har ofta fått namn efter bl a  familjemedlemmar, historiska händelser, brittiska författare, särskilt Shakespeare och Chaucer.

Så här ser de ut idag.

Visa originalinlägg 358 fler ord