De vackra döda

En riktigt bra thriller!

Belinda Bauers senaste bok ”De vackra döda” har allt man önskar av en thriller. Spänning från första sidan. En bladvändare. Spektakulära mord. Stalking. En galen psykopat. En sympatisk huvudkaraktär.IMG_1007

Eve Singer är kriminalreporter på TV. Proffs på sitt jobb. Både publiken och chefen kräver blod. Det är en minst sagt cynisk bransch. Det gäller att vara först med det värsta. Som en flock gamar följer reportrar och kamerateam våldet i London. Eve håller tempot men är rädd att sparkas. Ett felsteg och allt kan vara över.

En seriemördare härjar i London dagarna innan julhelgen. Eve blir personligt inblandad utan att förstå varför. Mördaren tar kontakt med henne och ser till att hon är först på plats för kommande mord.

Eve är inte den som kontaktar polisen. Hon gör avtrubbat sitt jobb. På så sätt blir hon alltmer invävd i mördandet. Hon är dessutom impulsiv och reagerar obetänkt. Handlar först och tänker sen. Tills hon börjar inse att hon står på tur att bli ett vackert lik.

Som läsare följer man galningens knepiga tankegångar. Galet och intelligent på samma gång. Eves nyhetsbevakning varvas med hennes privatliv. Hennes cynism är svår att ta till sig. Trots det är hon en sympatisk kvinna som har sina skäl att jobba på oavsett.

Medias jakt på blod känns förfärlig. Vad gör allt våld och våldsamma bilder som pumpas ut i media med oss som människor?

”De vackra döda” mixar iskalla kårar och nagelbitande 
med värme, kärlek och humor. En snygg spänningscocktail och perfekt sommarläsning.

 


En reaktion på ”De vackra döda

Kommentarer är stängda.