The Investigator

Ännu en så kallad ”True crime” dokumentär avverkad. ”The Investigator” finns att se på Netflix.

Mark Williams-Thomas är en brittisk grävande journalist. Sam är dotter till Carole och Russell Packman och vill veta vad som hände hennes mamma Carole som försvann spårlöst 1985. Få ett avslut. Hon vänder sig till Mark William-Thomas som startar upp en ny utredning trettio år efter det att Carole försvann. Hon har aldrig återfunnits levande eller död.

Hennes make Russell är dömd och avtjänar livstidsstraff för mordet på Carole.

InvestigatorHan har aldrig erkänt eller avslöjat några detaljer om den där dagen i juni 1985. Han är mytoman och kastar ut villospår och lögner.

Det är journalistens grävande man följer i dokumentären. Nya detaljer och avslöjande kommer i dagen. Kartläggningen av paret Packmans liv går sakta framåt.

Russell är psykopat och en mästare i att manipulera. Han kan inte ens avslöja vad som hände för sin dotters skull. Erkänner och tar tillbaka. Beskriver vad som hände. Ändrar sig.

Det här var en fängslande dokumentär som dock avslutas med frågetecken.

Det får en att fundera; hur är man funtad som kan fortsätta tiga som muren om ett mord. Vad driver en sådan person? Pengar? Svartsjuka? Det finns trots allt ett barn med i bilden. Var Russell och hans älskarinna helt iskalla och samvetslösa?