Stephen King

Samma dag som terrordådet i Stockholm inträffade började jag läsa ”Mr Mercedes” av S.K. Den handlar om exakt det som hände i Sthlm, Berlin, Nice… Med den skillnaden att detta inte är religiös terrorism.

mr-mercedesDet är tidigt på morgonen. Utanför City Centre ringlar en lång, lång kö av människor som väntar på att jobbmässan ska öppna.

Då tornar en vrålande Mercedes upp sig och plöjer rakt igenom människohopen.

Kriminalinspektören Bill Hodges lyckades aldrig snärja massmördaren. Nu som nybliven pensionär kontaktas han av någon som påstår sig vara massmördaren Mr Mercedes. Deckarhjärtat börjar slå. Det är vittring i luften. Kanske, kanske lyckas han denna gången. (men jag är ju inte polis längre…).

Några dagar efter terrordådet kändes det olustigt att fortsätta läsa boken. Sen plockar jag upp den igen. Stephen King kan sitt hantverk. Skräck och thriller det är hans signum. Jag fastnar och nu blir det läsning tills jag vet hur det går!

Mr Mercedes som tv-serie är på gång.