Kulturkollos veckoutmaning v. 15

Fråga:

”Vilken är din bästa bok, film, tavla eller tv-serie som på något sätt behandlar temat tid? Det kan vara en film om tidsresor eller kanske en bok om åldrande. Är det något historiskt, en framtidsskildring eller vad är det som får dig att tänka över tiden och dess gång?”

Den första titel som poppar upp i huvudet är ”Gilead” av Marilynne Robinson . En bok som jag har skrivit om här på bloggen. Berättaren är den åldrande prästen John Ames. Han vet att han snart ska dö och vill berätta om familjens historia för sin son.

IMG_1782Den andra titeln är ”Varför inte tala såsom ett barn” av Barbro Lindgren. Barbro Lindgren funderar i sina prosatexter över smått och stort, liv och död.

Fina texter; ärliga, reflekterande, humoristiska och tänkvärda. Denna bok är från 2014 och det finns fler i samma serie. Mitt exemplar är signerat! Inköpt på en litteraturkryssning 2014.

 


2 reaktioner på ”Kulturkollos veckoutmaning v. 15

  1. Åh Barbro Lindgren, hon skriver så fint om tidens gång. Jag älskar också hennes bok om moderns åldrande (som jag tyvärr glömt titeln på), där tiden förstås också spelar en stor roll. Gilead har jag oläst, men jag har hört mycket uppskattande om den. / Helena

    Gilla

Kommentarer är stängda.