Se mig, Medusa

”Se mig, Medusa” av norske Torkil Damhaug har en sammansatt och komplex intrig som sätter myror i huvudet på läsaren. En bok man helst sträckläser samtidigt som man försöker klura ut hur allt hänger ihop. Men, nej. Handlingen är allt annat än förutsägbar. En mycket bra psykologisk thriller med alla ingredienser. Spänning och gåtor. Djupdykningar i människors inre. Och det osannolika – en slagbjörn på Oslos gator. IMG_1730

Händelseförloppet rör sig kring läkaren Axel Glenne, son till en norsk krigshjälte. Han har egen mottagning och är lyckligt gift med Bie. Tillsammans har de tre barn. Till synes är han en framgångsrik och lycklig man.

Men det är svårt att få grepp om vem Axel Glenne egentligen är. Å ena sidan en duktig och engagerad läkare. Finns för sina patienter. Samtidigt sviker han ofta sina barn och sin fru. Ljuger om sina förehavanden.

Efter en natt med jobbig jour förändras Axels tillvaro totalt.

En kvinna som anmälts saknad hittas död i skogsområdet Nordmarka. Hennes skador ser ut att ha orsakats av en björn. Axel är den som sist har sett henne i livet.

Fler otäcka och brutala mord på kvinnor inträffar. Alla med skador som verkar vara orsakade av björn. Dessutom har samtliga mord Axel Glenne gemensamt.