Hemma hos Bettan

För en tid sen fick jag bokpost från Bokfabriken. Boken var ”Hemma hos Bettan” en feelgoodroman av Eli Åhman Owetz. Hennes tredje bok. img_1633

”Hemma hos Bettan” är en berättelse om tre barndomsvänner; Bettan, Matte och Carina. Alla tre i ålderskategorin 50+.

De har kommit till en punkt i livet då man börjar fundera över hur livet blev och om det ska fortsätta i samma stil. Bettan drömmer om en egen inredningsaffär. Mattes plan att bli författare har inte realiserats. Carina karriäristen som oväntat har blivit erbjuden avgångsvederlag. Anses hon redan vara gammal?

De snackar om gamla tider som kompisar gör. Troligen är det vännerna, de från barndomen och ungdomen som känner varandra bäst. En vänskap där man fortsätter samtalet på samma ställe där man en gång slutade. Funderar över hur åldern slagit till. Matte ser män med flint och ölmage och inser att det lika gärna kunde vara han.  Den digitala, ständigt uppkopplade världen som har kört om Carina. Bettan verkar ändå rätt nöjd med livet här och nu.

 

Det är Bettan som föreslå tidsresan tillbaka till 1970-talet. Tidsresan går till Bettans sommarställe. Ett hus där tiden stått stilla. Sommarstället som blir upphov till idén om ett retro-retreat.

Igenkänningsfaktorn är hög för läsare i samma åldersspann. De tre vännerna i boken är nog inte ensamma om att drömma sig tillbaka till ”det var bättre förr”.

Här finns glädje och sorg. Vänskap och kärlek. Alla ingredienser för en bra feelgood-roman.

Läs mer om Eli Åhman Owtz på hennes blogg.