Årskrönika

Så här i årets slut duggar årskrönikor tätt och här kommer min. Inspirerad av andra bokbloggare började jag sammanfatta 2016. Riktigt roligt. Sällan har jag haft sån koll på underhållning och mediakonsumtion under ett år. Tanken med min blogg var att blogga om olika kulturupplevelser. Mest har det blivit läsning , foto och TV eftersom jag inte orkar med evenemang eller längre resor.

Jag har läst mycket, faktiskt ungefär en bok i veckan. Det är ju bra och förvånande. Tycker jag läser så sakta numera och blir ju ofta så trött att texten flyter ihop. Många gånger måste jag läsa om sista ”lästa” sida. Tröttheten är svår att bekämpa. Koncentrationen falnar.

Dessutom knåpade jag ihop en bokutmaning för 2016. Av de böckerna blev hälften lästa, alltså sex st. Svårt att hålla sig till en lista när det hela tiden dyker upp annat. Utmaningen inför 2017 får bli de återstående sex, utom ”Renhet” – den kommer jag troligen inte att återuppta.

Så här blev fördelningen: kvinnliga författare: 27, manliga författare 20 (ungefär).
IMG_1542.jpg

Bäst?

Alice Munro, Marilynne Robinson, Hilary Mantel, Kerstin Ekman, Arnaldur Indridason, Harry Martinson…

2016 avslutas med Kristina Sandberg ”Att föda ett barn”.