Tennison

Kriminalserien ”I mördarens spår” (Prime Suspect) tillhör det bästa jag har sett på Tv. Jag följde serien när det begav sig (1991- ). Sen dess har jag sett om den säkert både en och två gånger på DVD.

Helen Mirren är suverän som kriminalkommissarie Jane Tennison. Sant!

Så jag var naturligtvis förväntansfull och såg fram emot att läsa ”Tennison” av Lynda LaPlante. Nyutgiven bok där LaPlante går tillbaka till 1973 då allt började med Jane Tennison som nybakad polis. IMG_1528.JPG

Tråkigt nog läste jag bara två sidor innan jag lessnade. Boken börjar så vardagtrivialt med bussresan till jobbet. Detaljerat beskrivet.

Boken ”Tennison” lades åt sidan. Kanske en annan gång. ”Tennison” är förstås redan på gång som tv-serie. Måhända det blir bättre?

Ibland gör man bäst i att låta fiktiva karaktärer vila i frid.