The Glass Room

Joanna, ena hälften av Vera Stanhopes bohemiska grannar har försvunnit. Hennes man, Hector, 9780230763098_medium_glass-room.jpegber om Veras inofficiella hjälp att hitta henne. Det visar sig vara en lätt uppgift att spåra Joanna till ”Writer’s House” där hon befinner sig tillsammans med en grupp författar-wannabees. Men väl framme vid huset kliver Vera Stanhope rakt in i en mordgåta. En man hittas mördad och där står Joanna med en kniv i handen. Det är upptakten till mordhistorien i Ann Cleeves´senaste bok ”The Glass room” (2012) och den senaste med Dl Vera Stanhope, den kvinnliga kommissarien som är lite för tjock, lite för glad i att dricka starka drycker och lite för ensam – jobbet är hennes liv. Ann Cleeves skriver pusseldeckare i samma anda som Agatha Christie. Hon är bra på att beskriva miljöer och karaktärer och språket flyter lätt. Men samtidigt kan intrigerna kännas aningen osannolika och konstruerade. Så är fallet med ”The Glass room”, betyget blir två av fem. En umbärlig deckarhistoria helt enkelt.