Svikaren

Så har jag läst Katarina Wennstam för första gången. ”Svikaren” är första boken om juristen Shirin och kriminalinspektör Christina Lugn. Intrigen rör sig runt ett våldsamt mord på en hyfsat känd fo9789174292992_medium_svikaren.jpegtbollsspelare. En spelare som nyligen bytt lag. Från AIK till Hammarby. Något man inte gör ostraffat. Men mord – var går gränsen?

 

Shirin är utsedd till målsägarbiträde och Lugn leder polisutredningen. Wennstam skriver drivet och på ett bläddra-vidare sätt. Mixen av karaktärernas privata och professionella liv är bra.  Shirins haltande äktenskap är intressant. Det vill man gärna veta hur det går med i fortsättningen.

Jag tycker att boken tappar tempo mot slutet. Det blir mycket rättegång och rättstermer. Alltför detaljerat och tillför inte så mycket.

Den är inte spännande på det där ”måste veta hur det går”-sättet. Fokus ligger på våldet i sportens värld, huliganism, fanatism och gruppmekanismer.

Nästa heter ”Stenhjärtat” som följs av ”Skymningsflickan”.