Ni älskar dem inte

 

Min första Belinda Bauer blev ”Ni älskar dem inte” (2012). Det är en god idé att läsa böckerna i ordning; ”Mörk jord”, ”Skuggsida” och avsluta med ”Ni älskar dem inte”. Det är samma persongalleri, samma lilla samhälle vid Exmoorheden som återkommer i böckerna. Belinda Bauer beskriver ett kollektiv, man följer omväxlande olika personer i olika åldrar9789175230344_medium_ni-alskar-dem-inte.jpeg. Fokus ligger inte på polisen. Barn är utsatta men ändå starka. ”Ni älskar dem inte” handlar om barn som försvinner ur parkerade bilar – spårlöst. Tiden går och polisen står handfallen. Polisen Jonas Holly får samtidigt klartecken att börja jobba igen efter en längre tids psykisk kollaps efter en personlig tragedi. Han kliver rakt in i kidnapparens näste och blir samtidigt misstänkt för att vara förövaren. Detta är helt enkelt en superspännande bladvändare!