Lynley och Havers

 

Föregående bok om kommissarie Lynley och hans kollega Barbara Havers slutade med ett försvinnande och 9789113032054_200x_en-ond-liten-handling.jpeg”En ond liten handling” tar upp tråden just där den historien slutade. De försvunna är Barbaras granne och vän Angelica och hennes dotter Haddiyah. De är spårlöst borta och flickans far, professor Azhar, är helt uppriven. Barbara är väldigt fäst vid både flickan och professorn och tar självklart tag i situationen på det sätt som det går – med hjälp av en privatdetektiv. Sökandet efter flickan Haddiyah är själva kärnan i berättelsen. Spåren leder till Italien och kring detta väver George en mångbottnad berättelse med många trådar. Barbara Havers är synnerligen irriterande i denna boken och gör som vanligt som hon vill och struntar i direktiv och order från högre ort. Man undrar hela tiden – ”detta kan hon väl ändå inte komma undan med?” Boken är både underhållande och spännande. Det är inga problem att ta sig igenom de nästan 800 sidorna. Även kommissarie Lynleys spirande kärlekshistoria håller intresset uppe. Elizabeth George-fans blir inte besvikna och är man inte bekant med paret Lynley och Havers finns det mycket läsning att ta del av – detta är nämligen den artonde boken om poliskollegorna.