Var är Coco?

”Var är Coco?” – det är gåtan i ”Den mörkaste hemligheten” av Alex Marwood. Boken handlar om två helger. Helgen då Sean, pappa till tvillingarna Ruby och Coco, fyller 52 år. Familj och vänner samlas för att fira i ett av Seans nyrenoverade hus. den-morkaste-hemligheten.jpgSean är medelpunkten för kvinnor, gamla vänner och andra hang-arounds. Han är rik, generös och snygg.

Det är under födelsedagshelgen det fruktansvärda händer. Tvillingen Coco är spårlöst borta en morgon. Det blir stor uppståndelse och stort mediadrev. Det som följer är en rad tragiska händelser för de som var där.

Det är oundvikligt att inte tänka på fallet med Madeleine McCann.  Likheterna med den fiktiva Coco är många.

Boken ger en kall, avslöjande och obehaglig blick på vuxna människor som slutat ta ansvar. Vuxna som är ute på sina egna egotripper fångade i utseende- och konsumtionshets. De drar sig inte för att gå över lik. Bokstavligen. Sean vill ha troféfruar och byter ut dem efter behag. Barnen bryr han sig inte om vare sig under eller efter äktenskapen.

En helg tio år senare samlas samma personer men denna gången gäller det Seans begravning. Gåtan om vad som hände Coco har följt dem genom åren. Blir Seans bortgång slutet på historien?

Den mörkaste hemligheten är en riktigt bra bok. Läsvärd som alla av Alex Maywood. Hon sätter fingret på en helt annan ondska med oväntade förövare. Ofta flickor.