Chick lit

”Det är inte jag, det är du” av Mhairi McFarlane tillhör genren chick lit. Därom råder ingen tvekan. Mycket längesen jag läste något i den här stilen.

Delia Moss är 33 år, sambo sedan tio år med Paul. Det är hög tid att ta steget vidare i förhållandet anser Delia. De har ju också pratat om ”framtiden”.IMG_1177.JPG

Så kommer den där speciella dagen då Delia har bestämt sig för att fria. I tankarna och förväntningarna finns planen för hur kvällen ska bli. Men det blir ju sällan som man har tänkt sig. Delia friar till Paul. Istället för ”ja” och en kyss möts hon av tvekan och ett svar som dröjer. Slutligen kommer ett ”ja” men inte på det där lyckliga och kärleksfulla sättet som Delia föreställt sig.

Senare samma kväll plingar ett sms i Delias mobil. Ett sms från Paul avsett för någon annan. Ja, en annan. Paul har bedragit Delia en tid tillbaka. Delias liv tar en tvär vändning.Boken om Delia är både komisk och sorglig. Dråpliga situationer, snabb och smart dialog. Så snart Paul är föst åt sidan tar snart andra män del i Delias liv, Kurt, Adam, Joe… IMG_1178.JPG

Det är modernt om en ung kvinna i 2000-talet. Med en biologisk klocka som tickar på

Jag tappar dock intresset ungefär halvvägs i boken. Känner att jag har ”vuxit ifrån” genren”.