Svikaren

Så har jag läst Katarina Wennstam för första gången. ”Svikaren” är första boken om juristen Shirin och kriminalinspektör Christina Lugn. Intrigen rör sig runt ett våldsamt mord på en hyfsat känd fotbollsspelare.

svikaren.jpgShirin är utsedd till målsägarbiträde och Lugn leder utredningen. Wennstam skriver drivet och på ett bläddra-vidare sätt. Mixen av karaktärernas privata och professionella liv är bra.  Shirins haltande äktenskap är intressant. Det vill man gärna veta hur det går med i fortsättningen.

Jag tycker att boken tappar tempo mot slutet. Det blir mycket rättegång och rättstermer. Alltför detaljerat och tillför inte så mycket egentligen.

Den är inte spännande på det där ”måste veta hur det går”-sättet. Fokus ligger på våldet i sportens värld, huliganism och gruppmekanismer.

Nästa heter ”Stenhjärtat” som följs av ”Skymningsflickan”.