Breaking Bad

Ägnat en del tid åt att se två säsonger av ”Breaking Bad”. TV-serien om den cancersjuke kemiläraren (Walter) som tillsammans med en tidigare elev(Jesse) börjar koka ihop methamfetamin. Allt för att tjäna pengar. Mycket pengar. Det är en ok serie som är svår att släppa när man väl börjat titta och komma in i storyn.

breakingbad.jpgDet är väldigt svårt att känna sympati med Walter. Han tycks drivas av ursinnig bitterhet mot livet; hans liv, att det blev som det blev. Världen han ger sig in i är farlig.  Både Jesse och Walter är amatörer som spelar med våldsamma knarkhajar. Var de än drar fram blir det våldsamt, människor mördas, människor får sina liv förstörda.

Walter sviker sin familj. Jesse dras alltmer in i missbruk. Walter är som en iskall stridsvagn där han drar fram och trampar ner allt som kommer i vägen. Han låter t o m en ung flicka dö, för att skydda sig själv. Hon visste för mycket.

Jesse är en vilsen ung kille. Ingen hårding. Håller fast vid sin flyktsoda för att försvinna från allt jobbigt, all press.

Allt detta tragiska och trasiga för stolthet, för besvikelsen och sedelbuntarna. Knarkvärlden är cynisk och skonar ingen.

Att polisen inte kommer dem på spåren är en gåta. De gör misstag hela tiden. Vad händer om och när bubblan spricker?