Blodsband

Senaste TV-serie – måste se. ”Bloodline” Netflix original serie. Namnkunniga skådisar ; Sam Shepard och Sissy Spacek spelar det gifta paret som drivit ett värdshus i Florida Keys i 50 år. Det ligger fantastiskt vackert vid stranden med vy över det turkos havet och vajande palmer.

MV5BMTQ0MjA5MzY4OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTA5NzkzNDE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpgSerien börjar med att familjen samlas i samband med ett stort firande. De vuxna barnen två bröder och en syster bor kvar i staden. Så finns det den tredje brodern Danny ; det svarta fåret, som blivit förvisad hemifrån av sin far. Han har drivit runt. Ingen i familjen vet riktigt var han befinner sig och vad han sysslar med. Men denna gången dyker han upp och rör runt i familjen.

Det blir spänt mellan syskonen. Fadern tar tydligt avstånd. Modern däremot är väldigt undfallande. Syskonen gör allt för att ”skydda” henne som vore hon en skör porslinsdocka. Hon tar dock inte strid på något sätt utan håller sig ur vägen. Danny är helt utan stöd hos samtliga familjemedlemmar. För mig, som mamma, vore det otänkbart att låta syskon och far styra på det sättet utan att ta strid för det utpekade barnet.

Alla väntar sig det värsta av Danny och låter honom veta det om och om igen. Ingen kan känna sig mer ovälkommen.

Danny den förvisade brodern är däremot beslutsam om att stanna kvar i hemstaden. Jobba på värdshuset, bli en del av sin familj. Att han är närvarande påverkar alla och det påverkar händelser framåt. Familjens liv i Florida Keys blir sig inte likt igen.

Familjen döljer en hemlighet. Det är denna hemlighet som serien kretsar runt. Som åskådare får man ana men inte veta mer än någon annan i familjen. Spänningen byggs upp  och blir alltmer som en tickande bomb.

Riktigt bra!