Belinda Bauer

det-slutna-ogat.jpg”Det slutna ögat” från 2015. Så spännande, så bra, så skicklig intrig. Allt man kan önska sig av en thriller. Det är mer en thriller än en polisroman. Det finns förstås en polis med. En envis sådan, en som aldrig ger upp.

I korthet handlar den om försvunna barn Edie Evans och Daniel Buck samt en försvunnen hund. Polisen som inte kan släppa taget om fallet med flickan Edie. Mamman som inte kan sluta hoppas på att hennes pojke ska hittas. En matte som gör allt för att hitta sin hund.

Belinda Bauer har fokus på barnen. Barn har en inneboende styrka. De kan överleva mycket med fantasi och tro på att snart kommer mamma eller pappa. Allt blir bra snart. Kanske.

Det finns mycket inom bokpärmarna förutom spänning. Några doser spiritism. En dänga åt människosmuggling. En spark åt att bygga relationer på fruktan och okunskap om andra kulturer.  Kvinnors intuition.

Absolut bra läsning inför sommaren!