Belinda Bauer

Belinda Bauers  obehagliga och spännande mordhistorier utspelas ofta i mindre samhällen omgivna av dramatisk natur. Samhällena är små, alla känner eller känner till varandra. Havet är ständigt närvarande kring kustorten Limeburn i sydvästra England. Sakta men säkert slukar havet mer och mer av kusten. Det handlar om barns och kvinnors utsatthet. I familjen eller ensamma i natten.Livets och dödens villkor

I ”Livets & dödens villkor” upplever vi omvärlden och vardagslivet genom tioåriga Ruby Trick. Rädslan och de växlande lojaliteterna när föräldrarna grälar. Hon vill vara pappas flicka och tjatar sig till att följa med på de nattliga bilfärderna med sin far. Unga kvinnor terroriseras och mördas. Pappan och ett gäng andra män är ute på nätterna för att beskydda ensamma kvinnor. Ruby vill vara som sin pappa. Tuff och orädd. Men det går en mördare lös. En mördare som kan vara varsomhelst.

Nånstans vänder det och blir läskigt och otäckt. Isande spänningskårar utefter ryggraden garanteras. Alla Bauers böcker är obehagliga och spännande. Långtifrån de mer traditionella polisromanerna. Mer psykologiska thrillersMörk jord.

Skuggsida Ni älskar dem inteDet slutna ögatBetraktaren