Happy valley

Just nu är både vovven och jag ”indisposed”. Vi saknar våra promenader. Vovve har fått skavsår och det gör ont att gå. Jäkla skit att detta med hundbettet hände. Vilket elände det är.

Jag är som jag är. Varierar från dag till dag. Vi sitter inne och tar det lugnt. Oavsett väder och vind.

Nu har jag betat av säsong 1 av polisserien ”Happy valley”. Mycket bra och spännande. Sarah Lancashire är fantastiskt bra som den engagerade ordningspolisen  Catherine Cawood. Serien rymmer mycket krångliga relationer, tråkiga människoöden,… Intrigen kretsar kring en nervös och osäker revisor som behöver pengar. I ett infall av desperation tipsar han en skummis om ett lämpligt kidnappningsoffer för att kunna ta del av lösensumman. 

Händelseförloppet blir en grym snöboll som bara blir hemskare och hemskare ju längre tiden går. Här finns en av av de läskigaste psykopater jag sett på länge.

Rekommenderas.