VIP-rummet

Första delen om busen Teddy och advokaten på G; Emelie. Ett omaka par. Började läsningen i ”fel” ände, med STHLM delete (del 2), men det funkar.

I VIP-rummet möts Teddy och Emelie för första gången. Tillsammans är de utvalda för att lösa en s k delikat affär med mycket hysch-hysch. Polisen får absolut inte blandas in. Emelies chef Magnus håller i trådarna. Teddy som nyligen har muckat från fängelset plockas in p g a sin Södertäljekoppling. VIP-rummet

VIP-rummet är spännande och en riktig bladvändare. Huvudhandlingen är kidnappningsaffären som Teddy och Emelie ska lösa. Dessutom finns trådar till ännu en intrig som rör brottet som Teddy dömdes till åtta års fängelse för. Det är där STHLM delete tar vid.

Lapidus böcker är moderna och beskriver organiserad brottslighet med stor insikt. En kriminell värld där bara ett namn räcker för att öppna dörrar eller tvärtom. Det är en farlig värld för alla inblandade.

Inblicken i advokatvärlden är också intressant. Emelie strävar mot absoluta toppen med en anställning vid en av de namnkunnigaste affärsbyråerna i Stockholm. Dessutom är hon tuff och rättfram på ett bra sätt.

Detaljerna sitter där. Lapidus har ett bra öga för Stockholmsmentaliteten och likformigheten och världarna han skriver om.

Modern läsvärd spänning.