Winter’s bone

Tog chansen och kollade filmen Winter’s bone på svtplay. Inte alls min sorts film. Handlar om s k ”white trash” någonstans i Amerika där alla verkar vara släkt med varandra. Jennifer Lawrence spelar huvudpersonen Ree, 17 år. Ensam tar hon hand om småsyskon och sin sjuka mamma. Pappan är försvunnen. Och det är filmens röda tråd; Rees sökande efter pappan.

Det är en film som väcker mer frågor än den berättar. Människorna Ree söker upp talar i gåtor och varnar henne hela tiden. Allt är obehagligt och hopplöst. Trista miljöer. Män som blänger hotfullt under kepsar. Kvinnor som jagar bort henne. Det finns en sanning som ingen vill avslöja. Alla är rädda och skyddar någon.

Ree bläddrar bland foton och där finns ett på hennes mamma och pappa. Unga och glada står de vid något som ser ut som en välskött ranch. Vad hände? Varför hamnar hennes pappa i fängelse? Varför blir hennes mamma; sjuk, stum och passiviserad?

Sorgliga livsöden som man bara får ana.

http://www.svtplay.se/video/2119162/winters-bone